Sziasztok,
A blueprintekkel szerzett tapasztalataimat szeretném megosztani. A legkevésbe sem kívánom a fenti oldalt fikázni, mert ez a legteljesebb általam is ismert blueprint gy?jtemény, csak néhány buktatóra hívnám fel a figyelmeteket.
Ideális esetben a keresett kocsihoz, vagy repül?höz sikerül a neten a típusnak és az évjáratnak megfelel?, legalább a két f? nézetet, de jobb, ha 3-4-et is tartalmazó arányhelyes és jó felbontású rajzot találni.
A konkrét példám egy 2002-2008 közötti 3 ajtós Ford Fiesta, ami elég gyakori típus. Találtam is róla 6-8 látszólag jó blueprintet, alaposabban szemlélve viszont a mindegyiknek van valami hibája, íme pár példa:
1. Miután a felül- és oldalnézet méretét képszerkeszt?vel arányos nagyítással azonosra állítottam, a közbens? f?bb vonalak nem a megfelel? helyen voltak, használhatatlan.
2. A nézetek elhelyezése és mérete jó, viszont az egész rajz aránya annyira torz, elnyújtott , mintha másik kocsit ábrázolna. Próbálkoztam visszatorzítani a valós méretarányra, de az egyirányú átméretezés után sem a kocsi valós arányai jelentek meg, teljesen torz volt az eredeti. Pedig ennek volt a legjobb a felbontása.
3. A oldal-, elöl, és hátulnézet 3-ajtós, míg a felülnézet az 5 ajtós modellt ábrázolja. No comment...
A megoldás végül az lett, hogy két különböz? rajzból sikerült összeszednem a négy nézetet, némi gimpeléssel.
Egy használható blueprinttel és sok-sok fotóval az eredeti járgányokról már készülhet a modell.