Legyen tanulságul mindenkinek aki a közel jöv?ben akar gépet fejleszteni, a következ? pár sor.
Végre, valahára sikerült hosszú-hosszú gy?jtöget? munka árán, megvenni az új vasat.
Specifikációk:
GIGABYTE P55A-UD3
INTEL CORE-I5-750 (4 mag, 4 szál)
2GB GEIL VALUE DDR3 1333 CL9 KIT (még kerül bele 2GB csak most nem volt rá pénzmag)
GIGABYTE 260GTX SOC (Super Over Clocked ( Gyári tuningos)) - 896I (896MB DDR3 RAM)
WDC 640GB / 64MB
Szóval nem egy rossz gép. Persze a csúcskategóriától messze van, de fogjuk rá. Így is örültem, hogy megúsztam 2k alatt.
Na, gép megjött, vigyor fülig, vééégre adhatok FSX szájának, ami kifér a csövön, nem kell többet játszani a beállításokkal, mehet minden csutka fullon. Hát persze.

FSX SP2 feltesz, alapbeállítások megnéz, alapból Ultra High-ra konfigolta magát, hurrá-hurrá, hadd szóljon. Földön 70-80 fps, leveg?ben 120-150 körül. Hahaj, királyos, istenes. Na akkor tegyünk fel valami kieget (ugyanis ez csak az alap szim volt) LHBP 1.40 FSX feltesz, Wilco A320 feltesz, indít, LHBP G45-re 18 fps. hmmm. Jó, semmi pánik, anizó vissza trilineárra, Ultra vissza High-ra, na majd most. 19-20 FPS. NEM VICC! Az agyam majdnem eldurrant. 1 teljes napom ráment, hogy a létez? összes lehetséges grafikai beállítás variációt kipróbáljam, és a következ?re jutottam. Vagy nagyon szép és akad mint a disznó, vagy hányadék, - értsd pixeles, recés (noaa) - gagyi. Nincs köztes állapot. Egyszer?en lehetetlen úgy konfigolni, hogy a kecske is meg a káposzta is... És mint írtam feljebb azért a gép egy kisebb er?m?. Bepipultam, FSX Uninstall, FS9 felrak, kiegészít?k, repül?k, repterek, Real Environment Extreme, a szim úgy állítva, hogy gyakorlatilag már nincs mit feljebb tenni, minden ext.dense-en, minden fullon, AA-t kivéve persze, hála M$-nek, és láss csodát, LHBP 2007+2009 upd. PMDG 737 VC-ben approach-on 40-50 fps. Terminálon sem megy lejjebb 30-nál. El kezdtem játszogatni, hogy mi akasztja meg, de úgy vettem észre, hogy nagyon semmi. Fel dobtam Aerosoft EGLL 1.1-et, ami nem kis reptér, és nem is a frame barátságáról híres, no meg PMDG 747 VC-ben ami szintén nem egy farme barát dolog, és még így is approach-on 70 fps átlagom volt, terminálon 50 körül. (Az is érdekes, hogy LHBP többet eszik).
Szóval egy nagy következtetést vontam le az egészb?l, nevezetesen hogy FSX egy * - és most mindenki helyettesítse be amivel akarja. Igazából tuningolt FS9 majdnem hozza ugyanazt a látvány szintet mint X, annyi, hogy nincsenek benne küldetések, de az meg kit érdekell, ha úgyis IVAO-n repülök. Szóval aki FSX-ezni akar Ultrába, javasolt az i7-860 4 mag 8 szál (bár nem használja ki,és egy nVidia fermi (480) v. 5x-es szériás ATI)
Végül, konvertálásnál sajnos elég sok elveszett a min?ségb?l, de EGLL app-om 747 VC-ben FS9 csutka max-on akadás mentesen.

Vééégre.
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=AVeL60Yj_GM[/youtube]