Leteszteltem a fent írtakat. Itt vannak a tapasztalataim:
Szóval el?ször is leszögezném, hogy én alapból FS2004-et használok. A modellezés miatt tettem fel FSX-et. Akkor essen pár szó a konfigomról:
Ez egy intel pentium i7-860. 4 magos de hypertreadhing által a windows 8 magnak látja. Alapban 2.8 GHz-es, de ha szükség van rá akkor turbóba kapcsol és 3,46 GHz-et ad le. Ja és 8 MB cache.
4GB kingston DDR3 RAM van a gépben.
NVidia GTX460 van a gépben mint videókártya. 768 Mega memóriával.
Oprendszer pedig win7 64 bit.
Ezt a gépet még ez év januárjában vettem. Nem egy csúcsgép de azért nem is alacsony kategória. Amikor feltettem az FSX-et akkor elég morcoson konstatáltam, hogy nem úgy megy ahogy kellene.
Itt a példa amin most levezetem. Ez itt Debrecen elkészült FSX sceneryje. Ez egy mentett nézet, tehát a módosítás után pontosan itt leszünk. Azért választottam ezt, mert itt van a lehet? legtöbb poly amit ki kell rajzolnia a videokártyának. A terminálok eléggé sokat zabálnak, de f?leg a háttérben lév? autogenek is.
Az FPS valahol 14-16 között ugrál úgy hogy nem mozgatok semmit. Ráadásul még egy tapasztalat amit a kép nem ad vissza : Ha elfordítom a képet akkor minden objektum ami eddig nem volt látható el?ször textúra nélkül jelenik meg és szépen lassan "húzodik" rá a textúra. És ezt mindig csinálja.
A beállításaim itt vannak:
Látszik azért nem teljesen alap beállítások.
Szóval nekiláttam az fenti oldalon található tvíkelésnek
Persze ajánlja hogy 64 bites rendszerünk legyen. Ez ok. Meg hogy az FSX-re az SP2 legyen felhúzva. Az is ok.
El?ször kért némi adatot a gépemr?l, valamint az fsx.cfg útvonalát kérte.
Amikor ezt megtettem akkor letölthettem az fsx.cfg-met:
A régi fsx.cfg-t átneveztem fsx_old.cfg ha valami balul sülne el akkor még vissza tudom állítani. Szóval bemásoltam a helyére és újra elindítottam az FSX-et.
Gondoltam talán nem is lesz eredmény vagy talán csak 4-5 FPS, nem sok bizodalmam volt.
És itt az eredmény :
?szintén szólva meglep?dtem. 29-30 FPS-en ugrált (FPS fixer nélkül). Ráadásul ha körbeforgok akkor is jobban fut. Az a javaslatom mindenki próbálja ki mert ha mégse tetszik neki akkor a régi fsx.cfg-t csak a helyére kell tenni. De webolalon írtakat mindenképpen olvassátok végig.
Visszakapcsolva a "scenery cast shadow"-t 20-ra leesik, de az még mindig elviselhet?.