Sziasztok!
No, az xplane9 teszt a kovetkezoket hozta (minden maxra huzva) - azokon tul, amit Zoli is irt:
- ha be van kapcsolva a "runway follow terrain contour" akkor egy csomo layer szetesik/eltunik bizonyos szogekbol
- nehany epulet lebeg, nincs rajta textura
- az apron alatt nekem nem volt beton textura (taxiutakat amugy sem szerencses keppel megoldani xplane alatt, erdemes ujrarazolni WED alatt es hasznalni az xplane alap taxiutjait)
- a kifuto el van fgordulva
- plusz latszik a masik (textura alapu) kifuto is alatta
- a hazak par helyen racsusztak az utra
- a bulok fekszenek a ret kozepen, felig benne a foldben, es ahogy neztem a meretuk sem stimmel - bazinagyok
XP10 alatt (nem maxon, majdnem maxon, textura kicsit visszaveve)
- bizonyos epuleteknek/objektumoknak erdemes lenne beallitani, hogy ne vessenek arnyekot, mert igy nagyon nagyon durva fps zabalo
- xp10 uj lampakat betenni a regi helyett (amik konkretan meg is vilagitjak dinamikusan a kornyezetet, nem csak ugy ott vannak)
- LIT texturakkal is kellene jatszani, ha HDR render ki van kapcsolva (ilyenkor nem dinamikusak a fenyek)
- bazfoltos, rossz minosegu texturak - ugy alapjaban veve xplane nagyon jol kezeli a nagyfelbontasu ortophotokat, csuful nez ez igy ki mas xp scenerykhez kepest, ahol vegig mindenhol nagyfelbontasu texturak vannak.
xp9 es 10is:
- kukoricast, fuvet erdemes lenne forest-kent megcsinalni, sokkal kevesebb FPS-t eszik ugy, es random lesz az elhelyezes is - szebb lesz - plusz a suruseg allitodik az xplane beallitasai szerint, igy akinek gyengebb gepe van, es kevesebb fat tesz ki, nem fogja megolni a gepet a scenery
A kepeket ide tettem fel, nemelyiken megjeloltem mit kell nezni:
http://x-plane.hu/temp/lhpr/ (hamarosan felernek)
Azt tudnotok kell, hogy egyre tobb fejleszto fordul az xp10 fele. Egy felmeres alapjan az userek jo resze - legalabb a fele - valtott mar xp10-re, de nyilvan egyre tobb es tobb user fog valtani, az xp9 kezd lassan kiszorulni a mainsteambol. Regebbi vasakkal rendelkezo userek esetleg megmardnak xp9-nel, vagy olyanok, akik kotottek egy kiegeszito miatt, mert meg nem keszult el xp10-re, de egyelore inkabb a ketto egyuttes hasznalata a jellemzo.
Ha raszanjatok az idot, akkor nyilvan erdemes 9 es 10 ala is megcsinalni - tobb mint dupla annyi melo - de szerintem ha ugy is raszantok meg idot a kipofozasra, akkor erdemes lehet elgondolkozni, hogy csak xp10-re megcsinalni. Tobb fizetos es ingyenes xp scenery mar csak xp10-re keszult el - pont azert, mert rengeteg josag van a 9-eshez kepest benne, tobbekkozt:
- dinamikus fenyek
- draped poligon rafeszites a padlola ha runway follow terrain be van kapcsolva
- szebb fenyhatasok
- arnyekok (megadhato akar objektumonkent)
- gyorsabb objektumkezeles
- nagyobb textura felbontas lehetosege
- HDR rendering
es egy kis olvasnivalo az xp scenery engine-jerol:
http://developer.x-plane.com/docs/specs/Ja, van egy femes dobozom, benne mindenfele korongokkal, amik nagyban megkonnyitenek a fejlesztest. Ha erdekel, emailben dumaljuk meg
edit: typo