Author Topic: Scenery szerkesztés / Szintkülönbség probléma  (Read 18343 times)

Offline hhelikopter

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 13
Re: Scenery szerkesztés / Szintkülönbség probléma
« Reply #15 on: August 31, 2012, 23:47:21 PM »
Szvsz. nyiss meg egy létez? repteret és nézd meg ott, hogy milyen formátumban van beírva a koordinátája (ha jól emlékszem, a formátum beállítható az ADE-ben, de nem biztos). A másik megoldás meg az, hogy összelövöd az FS-t és az ADE-t. Odaviszed a gépet/helit, ahova a repteret szánod, az ADE rááll és akkor halálpontosan be tudod l?ni a reptered helyét és koordinátákkal sem kell vacakolni. S?t, él?ben nézheted az FS-ben, mit csinálsz az ADE-ben. :)

Na most már az biztos, hogy nem Én vagyok a hülye. Komoly ponttatlanságok vannak, amit nem értek.

Betöltöttem egy gyári sceneryt paraméterek:

68,875133358
-166,110077774

Ugyanez az FSX - be:
N68° 52.31'
W166° 5.51'

Na ha ezt valaki elmagyarázza akkor... :o

Hogy lehet egyébként az FSX meg az ADE -t összefésülni? - És várom a kérdésemre a választ, mert Ti vágjátok a témát... :P


Offline super08

  • Designer
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 539
Re: Scenery szerkesztés / Szintkülönbség probléma
« Reply #16 on: September 01, 2012, 00:03:37 AM »
Elindítod az FS-t, beállsz a helivel (a nick alapján feltételezem ;D) a reptér kívánt helyére. Ezután elindítod az ADE-t (ha utóbbi reklamál, akkor próbáld fordított sorrendben: el?ször ADE, aztán az FS). Ha a kett? szépen fut egymás mellett, akkor jön az, hogy az ADE jobb fels? sarkában van három gomb: connect, disconnect és lock. A connect gombbal lövöd össze az ADE-t és az FS-t, a disconnecttel pedig "szét". A lock gomb szerepe az, hogy azzal fog ráállni az ADE a helid helyzetére az FS-ben. Az ADE-ben lent látni fogod a koordinátáit, ezt kell majd megadni az új reptérnél is. Utána a reptér jelét már mozgathatod szabadon.

Amúgy a koordinátákat többféle formátumban is meg lehet adni, ez az eltérés oka. A fenti "ráállós" módszerrel ez kiküszöbölhet?. Egyébként az ADE -> settings -> options -> coord-nál lehet megadni a formátumot. Állítsd át a jelenlegit a másikra (kett? van), valszeg az lesz az FS-ben is használt.
« Last Edit: September 01, 2012, 00:08:12 AM by super08 »

Offline m814

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1.459
Re: Scenery szerkesztés / Szintkülönbség probléma
« Reply #17 on: September 01, 2012, 10:11:47 AM »
A magyarázat egyszer?!
Ahogy Super08 kolléga a végén írta nem mindegy milyen formátumot használsz.

A fönti (gondolom az ADE-b?l) DD (Decimal Degree) Tizedes fok
Míg az FS DM (Degree:Minute) Fok:Perc
S?t ugye van még egy harmadik formátum is DMS (Degree:Minute:Second) Fok:Perc:Másodperc
Ezek átváltására oda kell ám figyelni mert komoly tilitolit eredményez.

Lima Hotel Simulations - Flight Simulator scenery design for Hungary
By NASA: MOS-8500 0,985@1,023Mhz, VIC-II 320*200 16 colour,65,536 Kbyte,Datasette 300

Offline hhelikopter

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 13
Re: Scenery szerkesztés / Szintkülönbség probléma
« Reply #18 on: September 01, 2012, 11:51:37 AM »
Sziasztok!

Mindenkinek szeretnék köszönetet mondani a segítségért, illetve a türelméért, gyors válaszokért! Igaz nehezen, de sikerült az útmutatásokkal elérni a kívánt eredményt!

Udv Batki Zoltán - www.hhelikopter.hu

Offline tsGucci

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 4.538
    • LHSimulations
Re: Scenery szerkesztés / Szintkülönbség probléma
« Reply #19 on: September 01, 2012, 12:11:23 PM »
Koordináta konvertálásra ezt szoktam használni: http://boulter.com/gps/

Lima Hotel Simulations - Flight Simulator scenery design for Hungary