Olyan is eszembe jutott, hogy ok, van egy interface program, és kiszolgál egy elektronikát, egy soros porton (USB, mindegy) De egy elektronika nem lesz elég komplex megoldásokhoz (pl. egy teljes cockpit)... Vagy az elektronika oldalon is kell készíteni egy olyan panelt, ami minden eszközt lekezel amit a PC-s program tud illeszteni magán keresztül, és van egy csomó portja. De ez nagyon sok csatlakozást jelent, gyors vezérl?t - kezd drágulni az elkészíthet?ség. Vagy több példányban kell futtatni a PC-s programot elektronikánként, így több egyszer?bb olcsóbb elektronika szóba jöhet, de a PC-t?l veszünk el er?forrást, igaz talán olyan nagyon nem terhel le egy ilyen alkalmazás egy mostani gépet, de nem lesz túl optimális az egész. Nem tudom melyik a jobb megoldás. De jó lenne egy univerzális felület, tény, hogy könnyíteni az otthoni cockpit építést.
Én konkrétan adott példán keresztül mutatnám be az ötletem és direkt azért dobtam fel így, fórumon, hogy több szem többet lát alapon legyen ez megalkotva, ha más nem elméletben.
Adott egy protokoll, fix start és lezáró karakterrel. CRC szintén benne.
A windows-os program fogadja soroson ezt a jelet, és a parancsnak megfelel?en válaszol. Két parancs jut eszembe, read és write. Ha megnyomom a panelon a CMD A gombot, akkor kimegy a windows-os proginak egy jel, write CMD A gomb. A windows ellen?rzi a CRC-t, ha stimmel, leküldi a parancsot az FSX-nek és visszadobja a kontrollernek, adat fogadva, most már ez az érték (végülis read parancs válasz). A panel vezérl?je megkapja, azaz CMD A gomb bekapcsolva, és ? szépen kivilágítja a megfelel? LED-et. Encodernél ez trükkösebb, én személy szerint megvárnám, míg a tekerés abbamarad vagy nem is tudom... De ez részletkérdés.
Én csak konkrétan egy protkollt és az azt fogadó program elkészítésére gondoltam, az illesztés, azaz a mikrokontrollernek megtanítani a protokollt, az már az épít? dolga, de így is er?sen lecsökken a programozni való.
Konkrét adatcsomag példa: (soronként 1-1 byte)
0x02 //start
Action // read vagy write, azaz 0 vagy 1
Azonosító 1
Azonosító 2 // A kapcsoló/érték azonosítója 2 byte-on, azaz max 510 db (az elég, nem?)
érték 1
érték 2 //csak write-nál
CRC1
CRC2 // CRC 2 byte-on
0x04 // csomag vége
Valóban, ez a nem a "buta" megoldás, de ha egyszer elkészül a panelem, nem lesz referenciám arra, hogy valóban bevette-e a rendszer a parancsot (minek lenne akkor VC módban...). Ezért találtam ki ezt a megoldást, hogy effektív a gomb és a visszajelz? nincs összekötve, csak a "meger?sít?" adatcsomag vezérli a LEDet/kijelz?t, így innen tudom/látom, hogy az FS is tudja mit akarok.
UI: nemrég hozta a postás bácsi a 9.14 mm-es fehér 7 szegmens? kijelz?im...